top of page

Ще всі учителі відпочивають, а ми вже працюємо


23 та 26 серпня на базі Чернівецького ліцею №12 «Ювілейний» в рамках «Літньої школи – 2024» для вчителів біології та хімії було проведено педагогічну майстерню «Реалізація ключових аспектів Державного стандарту базової середньої освіти. Біологія та хімія в Новій українській школі: бачення, підходи, виклики та можливості».

Основним завданням Школи були питання впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у 7 класах, викладання біології та хімії.

Впродовж навчання, 23 серпня, були розглянуті питання теоретичного модуля:

  1. Державний стандарт базової середньої освіти у 5-9 класах НУШ. Цілі базової середньої освіти та обов’язкові результати навчання. Компетентнісний потенціал природничої освітньої галузі (спікер Ніна Турянська, консультант Центру).

  2. Методичні аспекти роботи вчителя в НУШ. Критерії оцінювання: від теорії до практики (спікер Тетяна Голубчик, учитель біології  Чернівецької гімназії №11).


26 серпня вчителі практично розробляли навчальні програми на основі модельних, складали календарно-тематичне планування. У групах обговорювали практичну складову викладання біології та хімії. Вчителі хімії виокремили з загальної кількості досліджень практичні, лабораторні та домашні дослідження. Педагоги практикувалися у вмінні впроваджувати техніки формувального оцінювання на різних етапах уроку. Модераторами практичної частини навчання були Ніна Турянська, консультант Центру, Тетяна Голубчик, учитель біології Чернівецької гімназії №11, Ганна Міхєєва, учитель біології Чернівецького ліцею №12 "Ювілейний" та Діана Багрій, учитель хімії Чернівецької гімназії №9.

 

Дякуємо всім учасникам за активну участь у педагогічній майстерні, безумовну відданість своїй роботі та позитивне спілкування.

Дякуємо за сприяння у проведенні «Літньої школи» директорці ліцею №12 "Ювілейний" Руслані Бабух.







Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page