top of page

Штучний інтелект — це інструмент, а будь-яким інструментом потрібно вміти користуватися

Впровадження штучного інтелекту в освіту вже не є далеким майбутнім, а сьогоднішньою реальністю. Використання мовних та генеративних моделей ШІ може значно підвищити ефективність викладання, допомогти у персоналізації навчання та відкрити нові можливості для творчості як вчителів, так і учнів. З цією метою 13-14 червня 2024 року  консультантом Центру Інною Терлецькою для вчителів математики та інформатики закладів загальної середньої освіти в рамках Літньої школи - 2024 було проведено педагогічну майстерню "Штучний інтелект у професійній діяльності вчителя".

У ході майстерні учасники мали змогу зануритися у світ штучного інтелекту та ознайомитися з різними ресурсами. Перший модуль був присвячений мовним моделям ШІ. Інна Терлецька розкрила перед вчителями нові можливості для персоналізації навчання, підвищення його ефективності та зацікавленість учнів у навчанні. Консультантка продемонструвала та порівняла можливості трьох мовних моделей ChatGPT, Copilot та Gemini для різних запитів.

Під час другого модуля майстерні увага була зосереджена на генеративних моделях ШІ, які відкривають безмежні можливості для творчості та інтерактивного навчання. Вчителі дізналися, як використовувати ці моделі для створення нових навчальних матеріалів, таких як вікторин, тестів, презентацій, різних завдань, ігор тощо. 

По завершенню кожного модуля педагоги виконували різні завдання, які допомогли закріпити отримані знання на практиці та отримали матеріали, які зможуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Кількість учасників майстерні та їх відгуки про неї, розміщені на дошці Padlet, свідчать про бажання педагогів розширити свої знання та навички у сфері штучного інтелекту.


bottom of page