top of page

Тренінговий курс «Використання проєктивних методик  у роботі практичного психолога» в межах «Літньої школи»


Проєктивні методики широко використовуються у практиці дослідження особистості в усіх галузях сучасної психології і слугують робочим інструментом для перевірки теоретичних положень. Малюнкові методики красномовно говорять про проблеми людини, свідчать про те, як вона сприймає себе, своє оточення і навіть про те, що вона не може передати словами. Ця група діагностичних методів допомагає встановити альянс із людиною, коли виникають проблеми з вербальним контактом, вербалізацією нею своїх переживань, наявного стану.

Використання проективних методик під час роботи з дітьми пояснюється, в першу чергу, складністю застосування вербальних методик (дітям важко виразити свої почуття словами). Маленькі діти зазвичай виражають себе більш природно через дію, аніж за допомогою мови, тому малювання є чудовим методом вивчення їхнього внутрішнього світу.

З 03 по 05 червня 2024 року у приміщенні ЗДО №32 «Світоч» у межах «Літньої школи»  Оксаною Дмитрюк,  психологом ЦПРПП, проведено цикл тренінгів «Використання проєктивних методик у роботі практичного психолога».  Практичні психологи закладів дошкільної освіти, Анна Білокрила (ЗДО №23 «Калинонька»), Інна Федоряк (ЗДО  №24 «Джерело»), Ірина Єлісоветій (ЗДО  №25 «Малюк»), Олена Балберова (ЗДО  №30 «Дивосвіт») та Олеся Макаренко (ЗДО №44 «Журавлик») поділилися досвідом використання проєктивних методик у своїй професійній діяльності.

Під час тренінгового курсу учасники поглибили знання про особливості підбору, аналізу та інтерпретації проєктивних методик, а також удосконалили практичні навички та вміння використовувати методики з дітьми («Котики з різними проявами емоцій», «Тест Люшера», «Паровозик», модифікований «Тест Розенцвейга», «Сім’я в образах тварин», «Кактус», «Незакінчені речення») та дорослими («Моє містечко», «Людина під дощем», «Тест руки», «Дерево»).

 

Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради дякує Думитрюк Греті Тодорівні, директору ЗДО №32 «Світоч» за теплий прийом фахівців у закладі. Сподіваємося на подальшу співпрацю!






Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page