top of page

Підсумки проведення методичного практикуму на тему "Особливості статевого виховання дітей з ООП в ЗЗСО"

У день вишиванки, 16 травня 2024 року, відбувся методичний практикум, метою якого було вивчення особливостей статевого виховання дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти.

Консультант ЦПРПП Марина Марчук висвітлила теоретичні та практичні аспекти фізичного розвитку дітей, особливості статевого дозрівання та правила коректного статевого виховання дітей.

Фахівець з соціальної роботи із Притулку для осіб, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Христина Багрій розповіла про особливості поведінки дітей з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти, зокрема про роль класного керівника у процесі виховання дітей.

На практиці учасники мали можливість самостійно визначати важливі аспекти статевого виховання дітей з особливими освітніми потребами під час розробки власних виховних планів; а також власноруч відчути особливості фізичного та емоційного стану дітей з ООП завдяки вправам, де необхідно було обʼєднатися в групи, де кожен мав якусь фізіологічну особливість, наприклад порушення зору, слуху та опорно-рухового апарату.

Висловлюємо свою подяку адміністрації ліцею №19 ім. О. Кобилянської за гостинність!






Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page