top of page

Засідання професійної спільноти вчителів іноземних мов


22 травня відбулась зустріч спільноти вчителів іноземних мов, на якій говорили про результати роботи спільноти, ділились враженнями та досвідом, окреслювали плани на наступний навчальний рік.

Величезною підтримкою та мотивацією стала присутність на зустрічі американського волонтера Девіда Джеймса, який незважаючи на складні та небезпечні умови в Україні, відвідав наше місто. Він виразив своє захоплення українськими вчителями та учнями, нашою стійкістю та незламністю. Співпраця з волонтером розпочалася в рамках проєкту Speaking Club від Go Global у грудні минулого року. Тоді Девід відвідав Чернівецький ліцей №8 імені Т.Г.Шевченка та поспілкувався з учнями на різні теми. Зустріч організувала вчителька англійської мови ліцею, керівник спільноти вчителів англійської мови Марина Білоголовко.

     Методист ІППОЧО Світлана Куриш нагадала про алгоритм діагностування та ефективні шляхи подолання освітніх втрат у школярів.

Протягом навчального року вчителі брали активну участь в різних програмах та стажуваннях, отримали нові навички та ділились досвідом на зустрічі:

  • Наталя Найда, вчителька французької мови, щойно повернулась зі стажування в місто Люблін (Польща), поділилась інструментами для створення тестових завдань та їх оцінювання.

  • Вчителі англійської мови Тетяна Антепа та Лариса Данелюк  завершили курс від Peace Corps та показали прийоми створення позитивної атмосфери на уроці, формування стійкості до травми та нестабільності.

  • Олена Молодек із командою стали учасниками першої хвилі проєкту SWITLO, ініційованого Британською Радою та говорили про практичні навички в класі під час війни, підтримку ментального здоров’я вчителя та учнів.  

    Завершилась зустріч згадкою про 45-річницю поховання талановитого Володимира Івасюка та спільним виконанням легендарної «Червоної Рути» трьома мовами.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page