top of page

Засідання професійної спільноти вихователів груп середнього дошкільного віку "Патріотичне виховання - як сфера духовного життя та незмінна складова формування людського розуму і думки"


Виховання любові до Батьківщини – завдання надзвичайно складне, особливо коли йдеться про дітей дошкільного віку. Воно потребує систематичної та певної послідовності. 17 травня 2024 року відбулося засідання професійної спільноти вихователів груп середнього дошкільного віку «Патріотичне виховання - як сфера духовного життя та незмінна складова формування людського розуму і думки». Вихователі закладів дошкільної освіти відвідали Чернівецький обласний краєзнавчий музей та оглянули експозиції «Буковинські старожитності». Керівник спільноти, вихователь-методист ЗДО №46 «Сонечко» Світлана Шупарська обговорила з педагогами-дошкільниками  про національно-патріотичне виховання підростаючого покоління. Адже патріотизм, як і інші якості особистості, починає формуватися в дошкільному дитинстві – у період надзвичайно активного розвитку дитини.

Творча, креативна Лідія Романюк провела майстер-клас «Лялька-мотанка» педагоги дізналися про історію походження ляльки, обряди і традиції пов’язані з її виготовленням. Лялька-мотанка - це одна з найдавніших народних іграшок, яка, пройшовши крізь тисячоліття, існує і є дуже популярною навіть сьогодні.

Для створення позитивної атмосфери, емоційного звʼязку між учасниками спільноти, консультант Центру Андріана Кравчук запропонувала учасникам долучитися до інтерактивної вправи «Вільний мікрофон», а також проінформувала спільноту щодо проведення заходів в рамках Літньої школи та чергову можливість долучитися до проєкту «Розгорнута книга».

Щиро дякуємо адміністрації та працівникам ЗДО №54 «Зернятко» за гостинність, співпрацю а також Чернівецький обласний краєзнавчий музей за цікаву екскурсію, учасникам за активність та гарно проведений час.







Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page