top of page

Засідання професійних спільнот вчителів хімії, біології, основ здоров’я, інтегрованих курсів «Здоров’я, безпека, добробут» та «Пізнаємо природу»


Цікавий, насичений, тривожний, багатий на запитання – так можна охарактеризувати початок навчального року для вчителів в цілому та зокрема для вчителів біології та хімії, які починають працювати у 7 класах Нової української школи.

27 серпня на базі Чернівецького ліцею №11 "Престиж" відбулися засідання професійних спільнот вчителів хімії, біології, основ здоров’я, інтегрованих курсів «Здоров’я, безпека, добробут» та «Пізнаємо природу».

Під час засідання спільнот консультант Центру Ніна Турянська ознайомила учасників з нормативно-правовою базою. Окремо зупинилася на основних цілях, ціннісних орієнтирах, компетентностях, наскрізних вміннях, прописаних в Державному стандарті базової середньої освіти 5 – 9 класи Нової української школи. Учителі обговорили нові методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання, інструменти оцінювання груп результатів навчання, необхідність розробки критеріїв оцінювання на основі загальних критеріїв.

Ніна Турянська (для вчителів хімії) та Ганна Міхєєва, керівник професійної спільноти вчителів біології, (для вчителів біології) зупинилися на питанні створення навчальних програм та календарно-тематичних планів.

Діана Багрій, керівник професійної спільноти вчителів хімії, розглянула практичну складову хімії, запропонувала напрацювання творчої групи щодо поділу досліджень на практичні та лабораторні та домашні дослідження.

Тетяна Голубчик, керівник професійної спільноти вчителів інтегрованого курсу «Пізнаємо природу», презентувала для вчителів навчально-методичний посібник «Дорожня карта вчителя біології».

Вчителі обговорили актуальні питання початку та проведення 2024/2025 навчального року. Засідання спільнот пройшли в дружній позитивній атмосфері і допомогли педагогам знайти відповіді на питання щодо роботи у новому навчальному році.

Дякуємо за сприяння у проведенні засідань директорці ліцею №11 "Престиж" Світлані Матвійчині.

 



Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page