top of page

Вчителі географії та економіки – зустріч професійної спільноти


15 травня 2024 року відбулося засідання професійної спільноти вчителів географії та економіки Чернівецької територіальної громади. Організатор заходу - Чернівецький центр професійного розвитку педагогічних працівників. «Змінюємо освіту разом» - тема зустрічі географів  на базі Чернівецької обласної бібліотеки ім. М.Івасюка.


Метою зустрічі професійної спільноти вчителів, організованої спільно консультанткою Центру Родікою Тіміш та керівником спільноти вчителів географії, вчителем географії гімназії №7, заслуженим вчителем України, Валентиною Фостій, було висвітлення результатів реалізації педагогами ключових напрямів роботи і завдань у викладанні географії та економіки у другому семестрі 2023/2024 навчального року та окреслення основних кроків щодо сприяння ефективному інформаційному, науковому та методичному супроводу професійного розвитку педагогічних кадрів на наступний навчальний рік, зокрема з питання впровадження реформи НУШ у базовій середній освіті.

Вчителі оформили читацькі квітки на один рік у бібліотеці. Вдячні Аллі Лупан, завідувачці відділу наукової інформації та бібліографії, голові ЧОВ ВГО УВА  за сприяння в організації заходу.


Для створення позитивної атмосфери, єдності, емоційного зв’язку між учасниками спільноти, координатор спільноти, Родіка Тіміш, запропонувала учасникам долучитися до інтерактивних вправ: «Відкритий мікрофон», обговорення конкретних проблем і труднощів у викладанні географії у 6 класі. Акцентували увагу на розширенні власних горизонтів, завдяки можливостям самоосвіти, формальній та неформальній освіти.                                                                    

Валентина Фостій детально ознайомила присутніх з питанням «ІІІ-ІV етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії та економіки у 2023/2024 навчальному році: досвід та результативність».

Педагогів ознайомили з можливістю здійснити самооцінку власних компетентостей, завдяки опитувальнику на сайті ЦПРПП, а також, про чергову можливість долучитися до Проєкту «Розгорнута книга».  Географи висловили спільну думку «Успіх – це підсумок творчої, наполегливої та щоденної праці».








Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page